Kašičky

Sunárek kašičky jsou skvělým obohacením jídelníčku kojence při přechodu na smíšenou stravu již od 4. měsíce věku.

Díky vyvážené kombinaci zdravé výživy, obsahu minerálních látek a vitaminů, ale i přirozené chuti přispívají ke zdravému růstu, harmonickému vývoji a celkovému pohodlí vašeho dítěte.

Produkty z řady Kašičky

Sunárek Kašičky nabízejí vynikající chuťové variace. Vybírat můžete z řady mléčných a nemléčných produktů, ze široké nabídky hotových kašiček a také kašiček Na dobrou noc. Nic už tak nebrání tomu, aby se poznávání nových chutí stalo pro vaše nejmenší opravdovou radostí.

Ovocné kašičky s_cereáliemi

Ovocné kašičky s cereáliemi

Hotové kašičky padnou skvěle do ručičky, výborně chutnají a obsahují železo, vápník a zinek.

Zobrazit produkty
Nemléčné kašičky

Nemléčné kašičky

Jemná chuť s obsahem vybraných cereálií. Vhodné jsou i pro děti se zvýšeným rizikem vzniku alergie na bílkovinu kravského mléka.

Zobrazit produkty
Mléčné kašičky

Mléčné kašičky

Lahodná chuť mléka a vybraných cereálií. Obsahují důležité vitamíny a minerální látky včetně vápníku a vitamínu D.

Zobrazit produkty
Kašičky na dobrou noc

Kašičky na dobrou noc

Díky vyvážené kombinaci cereálií a důležitých látek skvěle zasytí vaše děťátko před spaním.

Zobrazit produkty

Slovník složení

Jód

Jeho hlavní úlohou v lidském organismu je účast na tvorbě hormonů štítné žlázy, čímž se podílí na její normální činnosti. Jód urychluje metabolismus živin a přispívá k normální činnosti nervové soustavy. Jeho nedostatek může zhoršovat kvalitu kůže, vlasů, nehtů a zubů. Na významu získává především v těhotenství, kdy hraje nezastupitelnou roli při vývoji nervové tkáně plodu, včetně mozkové. Jeho nedostatek při vývoji plodu v budoucnosti lze jen těžko nahradit.

Zdroje: mořské ryby a řasy, jodizovaná sůl, minerální vody s obsahem jódu, špenát, brambory.

Sacharidy

Rychlý a snadno dostupný zdroj energie pro organismus. Na příjmu energie ze sacharidů je plně závislá funkce mozku. Hlavním sacharidem mateřského mléka a stejně tak mléčné kojenecké výživy je laktóza. Ta je také, kromě probiotické vlákniny (oligosacharidů), obsažena v počáteční mléčné výživě jako jediný sacharid (cukr). Sacharidy jsou také hlavním zdrojem energie v pokračovací a batolecí mléčné výživě.

Tuky

Nejbohatší zdroj energie a nezastupitelná složka buněčných membrán. Tuky jsou zdrojem esenciálních mastných kyselin a jsou důležité pro vstřebávání vitaminů rozpustných v tucích A, D, E, K. Slouží jako izolační vrstva organismu proti tepelným ztrátám. Dodávají stravě plnost a chuť. Z výživového a zdravotního hlediska by měly ve stravě tvořit 25 až 35 % s převahou rostlinných tuků nad živočišnými. Živočišné tuky obsahují většinou vyšší podíl nasycených mastných kyselin a mívají tuhou konzistenci. Rostlinné tuky mají vyšší podíl mono- a polynenasycených mastných kyselin. Označují se jako oleje a jsou tekuté.