Prémiová péče

Výjimečné schopnosti díky vyvinutému mozku. Sunar premium se vyznačuje jedinečným složením, které je inspirováno mateřským mlékem. Obsahuje mléčný tuk a unikátní kombinaci látek a vitamínů přirozeně se vyskytujících v mateřském mléku. Se Sunarem premium nemusíte v dětské výživě dělat kompromisy.

Produkty z řady Sunar premium

Sunar premium představuje kompletní řadu mléčné výživy pro kojence a batolata. Vyznačuje se jedinečným složením s obsahem mléčného tuku a unikátní kombinací látek a vitamínů přirozeně se vyskytujících v mateřském mléce. Proto ho děti velmi dobře přijímají a zásadním způsobem se podílí na jejich zdravém růstu a vývoji.

od
0. měsíce
zkušební balení
od
0. měsíce
od uk.
6. měsíce
zkušební balení
od uk.
6. měsíce
od uk.
12. měsíce
od uk.
24. měsíce

Mateřské mléko je naší inspirací

Příprava lahvičky Sunaru

MFGM
Milk Fat Globule Membrane

Jednou z klíčových složek mateřského mléka je mléčný tuk, jehož každá kapka je obalena lipo-proteinovou membránou.

Tato membrána se nazývá MFGM (Milk Fat Globule Membrane).

MFGM je složena z aktivních složek jako například sfingomyelin3, cholesterol4 a gangliosidy5,
které jsou klíčové pro vývoj nervové soustavy, mozku1 a imunity2.

Informace pro odborníky

Benefity Sunaru premium

Nová unikátní formule Sunaru premium  s obsahem mléčného tuku a MFGM významně přispívá k rozvoji mozku, imunity a kognitivních funkcí.

Rozvoj mozku

Rozvoj mozku

Kyselina alfa-linolenová, patří mezi omega-3 mastné kyseliny.

Imunita

Imunita

Díky obsahu vitaminu A přispívá Sunar premium ke správné funkci imunitního systému.

Vývoj poznávacích funkcí

Vývoj poznávacích funkcí

Přítomný vitamin C zvyšuje vstřebávání železa v organismu, a to významně přispívá k rozvoji poznávacích funkcí u dítěte.

Slovník složení

ARA - kyselina arachidonová

Patří mezi omega 6 polynenasycené mastné kyseliny, které jsou pro tělo nepostradatelné, a proto musí být přijímány potravou. Kyselina arachidonová je nezbytná zejména pro malé děti a je významnou složkou buněčných membrán a důležitou mastnou kyselinou lidského mozku. U dětí hraje hlavní roli v rozvoji mozku a oční sítnice. Je obsažena v mateřském mléce, a proto se přidává i do kojenecké výživy.

Zdroje: rostlinné oleje, olej z Mortierella alpina, vejce, vnitřnosti, hovězí maso, mléčné výrobky.

DHA neboli kyselina dokosahexaenová

Patří mezi esenciální omega 3 polynenasycené mastné kyseliny. Esenciální znamená, že ačkoli jsou pro organismus velmi důležité, nedokáže si je sám v dostatečném množství vytvořit, proto by měly být pravidelně a v dostatečném množství přijímány stravou. Omega 3 mastné kyseliny jsou v poměrně značném množství zastoupeny v mozku a oční sítnici a přispívají tak k jejich správnému vývoji a funkci. U dětí jsou velmi důležité ve fázi růstu a vývoje, a proto se přidávají i do kojenecké výživy.

Zdroje: mořské plnotučné ryby, mořští živočichové, korýši, rybí olej.

GOS – rozpustná vláknina

Galaktooligosacharidy jsou často označovány také jako prebiotická vláknina. Podporují správnou střevní mikroflóru a tím přispívají ke spokojenému bříšku miminek. Je to třetí nejzastoupenější složka mateřského mléka, a tak by měla být součástí každé kvalitní kojenecké výživy.

Kyselina linolová

Patří mezi omega 6 polynenasycené mastné kyseliny. Organismus si ji nedokáže v dostatečném množství vytvářet sám, a proto by měla být přijímána stravou. V souvislosti s propagací rostlinných olejů došlo v poslední době ke zvýšení konzumace omega 6 mastných kyselin v populaci, 
a tím i k množství kyseliny linolové, jejíž obsah ve stravě je nadměrný. Důležitý je přitom poměr omega 3 a omega 6 mastných kyselin. Jejich podíl by se měl dle nejnovějších doporučení pohybovat v rozmezí 5:1 až 8:1.

MFGM

Název je zkratka z anglického Milk Fat Globule Membrane. Můžete se setkat i s označením membrána mléčných kuliček.  Mléko (včetně mateřského) obsahuje mléčný tuk, který je rozptýlen ve formě drobných kapiček. Každá z nich je obalena touto tenkou vrstvou – membránou, která je složena z více než 190 bioaktivních látek. MFGM je tedy neoddělitelnou součástí mléčného tuku. Vyskytuje se v mateřském i kravském mléce. V mateřském mléce byl klinickými studiemi zjištěn její pozitivní vliv na vývoj dítěte, imunitu a kognitivní vývoj. Jedná se o relativně novou složku, která byla zjištěna v mléčném tuku mateřského mléka a dle tohoto vzoru je nyní přidávána i do vybraných kojeneckých mlék.

Mléčný tuk

Klíčová složka mateřského mléka s vysokým obsahem mastných kyselin. Mléčný tuk je zdrojem energie a vitaminů A, D, E a K. Obsahuje řadu bioaktivních látek, které se vyskytují zejména v jeho vrchní vrstvě, tzv. lipo-proteinové membráně (MFMG). Společnosti Hero se podařilo vyvinout unikátní recepturu s obsahem mléčného tuku. Ten naleznete ve všech našich produktových řadách.

Taurin

Jeho hlavní biochemická aktivita je spojena s metabolismem tuků. Je totiž významnou součástí žluče. Účastní se syntézy žlučových kyselin, vytváří podmínky pro emulgaci tuků a jejich následné enzymatické štěpení (trávení tuků). Dále se podílí na regulaci koncentrace vápníku v krvi, ovlivňuje přenosy nervových impulsů a podílí se na procesu vidění. Je nezbytný pro nedonošené děti a kojence, a proto se přidává do kojenecké výživy. 

Vápník

Nejčastěji zastoupený minerál v našem těle, zejména pak v kostech a zubech. Jeho nízký příjem ve stravě dětí má negativní dopad na mineralizaci kostí. Velký význam hraje i pro zajištění svalové činnosti, srdeční akce a přenos nervového vzruchu. Vápník přirozeně obsahuje mléko, mléčné výrobky, listová zelenina, luštěniny.

Vitamin E

Je souhrnné pojmenování přírodních chemických látek (jinak též tokoferoly). Patří mezi vitaminy rozpustné v tucích. Vitamin E slouží v organismu jako nejdůležitější antioxidant, chrání buněčné membrány před oxidačním stresem a účinky volných radikálů. Údajně také zlepšuje hojení ran a podporuje činnost nervového systému. Bývá zničen během kuchyňské úpravy a při zpracování potravin, včetně zmrazení. V těle se ukládá do zásoby v tukové tkáni.
Zdroje: olejpšeničných klíčků, řepkový olej, máslo, mléko, burské oříšky, sója, salát, maso.

Vitamin K

Přesto, že patří mezi vitaminy rozpustné v tucích, v organismu je uchováván jen v malém množství a bez pravidelného denního příjmu dochází k jeho rychlému vyčerpání. Vitamin K podporuje krevní srážlivost a předchází vnitřnímu krvácení. Vitamin K hraje důležitou úlohu při tvorbě kostí. Účastní se také metabolismu vápníku a je tedy důležitý i pro kostní metabolismus. V organismu je produkován bakteriemi zažívacího traktu. Mateřské mléko má relativně nízký obsah vitaminu K. Novorozenci, kteří jsou výhradně kojeni a jejichž střevní mikroflóra není ještě dostatečně funkční, jsou vystaveni zvýšenému riziku nedostatku vitaminu K. Proto je třeba kojencům vitamin K doplňovat.

Zdroj: sója, hovězí játra, zelený čaj, zelené rostliny, zelí, špenát, květák, luštěniny, játra.

Zinek

Zinek urychluje biochemické procesy v organismu, je důležitý pro metabolismus makroživin (sacharidů, tuků, bílkovin) a mastných kyselin. Nezastupitelnou roli hraje v rozvoji poznávacích funkcí a syntéze bílkovin. Přispívá ke správnému vývoji kostí, vlasů, nehtů a pokožky. Zinek je rovněž důležitý pro rozvoj zraku a imunitního systému. Svou roli sehrává také v činnosti žláz s vnitřní sekrecí a zvyšuje syntetickou činnost jater. V neposlední řadě chrání buňky před oxidativním stresem a podílí se na procesu jejich dělení.

Železo

Železo je součástí krevního barviva hemoglobinu a podílí se tak na přenosu kyslíku. Zabezpečuje „dýchání“ buněk, bez železa by se buňky „zadusily“. Je jedním z nejdůležitějších faktorů, na kterých závisí, kolik kyslíku se dostane do mozku, srdce a ostatních důležitých orgánů, včetně svalů. Železo přispívá k posilování imunitního systému a také k rozvoji poznávacích funkcí (schopnost koncentrace, učit se, rozvoj řeči, paměti a další). Je součástí enzymů s antioxidačními účinky, podílí se na metabolismu makronutrientů a podobně jako vitaminy skupiny B přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání.

Zeptejte se nás

Neváhejte se našich specialistů zeptat na cokoliv z oblasti výživy a stravování.

Položit dotaz