Mléčné kašičky

Sunárek mléčné kašičky jsou skvělým obohacením jídelníčku kojence při přechodu na smíšenou stravu.

Nabízejí vynikající chuť a díky vyváženému složení s obsahem mléka a pečlivě vybraných cereálií se postarají o spokojené bříško. Mléčné kašičky jsou vyráběny bez použití konzervačních látek a barviv*.

 

*Podle zákona.

Produkty z řady Mléčné kašičky

Sunárek Mléčné kašičky nabízejí vynikající chuť mléka a vybraných cereálií. Obsahují všechny důležité vitaminy a minerální látky včetně vápníku a vitaminu D, které jsou důležité pro normální růst a vývin kostí u dětí. Vybírat můžete ze široké nabídky příchutí.

od uk.
4. měsíce
Vanilková kašička mléčná rýžová

Vanilková kašička mléčná rýžová

Více o produktu Koupit na Feedo.cz
od uk.
4. měsíce
Malinová kašička mléčná rýžová

Malinová kašička mléčná rýžová

Více o produktu Koupit na Feedo.cz
od uk.
4. měsíce
Meruňková kašička mléčná rýžová

Meruňková kašička mléčná rýžová

Více o produktu Koupit na Feedo.cz
od uk.
6. měsíce
Jahodová kašička mléčná rýžová

Jahodová kašička mléčná rýžová

Více o produktu Koupit na Feedo.cz
od uk.
6. měsíce
Piškotová kašička mléčná multicereální

Piškotová kašička mléčná multicereální

Více o produktu Koupit na Feedo.cz
od uk.
6. měsíce
Medová kašička mléčná multicereální

Medová kašička mléčná multicereální

Více o produktu Koupit na Feedo.cz
od uk.
8. měsíce
Ovocná kašička mléčná multicereální

Ovocná kašička mléčná multicereální

Více o produktu Koupit na Feedo.cz

Návod k přípravě kašičky

Slovník složení

Bílkoviny

Základní materiál sloužící k výstavbě tkání a buněk našeho těla a k jejich obnově. Důležitou roli hrají rovněž při imunitních reakcích (působí jako protilátky). Dále působí jako enzymy, hormony a další látky důležité pro správné fungování těla. Bílkoviny jsou potřebné pro růst, zachování a regeneraci buněk a tkání v organismu. Zvlášť důležitá je kvalita a množství bílkovin ve stravě.

Zdroje: mléko, mléčné bílkoviny, luštěniny, maso, vejce a ryby.

Sacharidy

Rychlý a snadno dostupný zdroj energie pro organismus. Na příjmu energie ze sacharidů je plně závislá funkce mozku. Hlavním sacharidem mateřského mléka a stejně tak mléčné kojenecké výživy je laktóza. Ta je také, kromě probiotické vlákniny (oligosacharidů), obsažena v počáteční mléčné výživě jako jediný sacharid (cukr). Sacharidy jsou také hlavním zdrojem energie v pokračovací a batolecí mléčné výživě.

Tuky

Nejbohatší zdroj energie a nezastupitelná složka buněčných membrán. Tuky jsou zdrojem esenciálních mastných kyselin a jsou důležité pro vstřebávání vitaminů rozpustných v tucích A, D, E, K. Slouží jako izolační vrstva organismu proti tepelným ztrátám. Dodávají stravě plnost a chuť. Z výživového a zdravotního hlediska by měly ve stravě tvořit 25 až 35 % s převahou rostlinných tuků nad živočišnými. Živočišné tuky obsahují většinou vyšší podíl nasycených mastných kyselin a mívají tuhou konzistenci. Rostlinné tuky mají vyšší podíl mono- a polynenasycených mastných kyselin. Označují se jako oleje a jsou tekuté.

Vitamin E

Je souhrnné pojmenování přírodních chemických látek (jinak též tokoferoly). Patří mezi vitaminy rozpustné v tucích. Vitamin E slouží v organismu jako nejdůležitější antioxidant, chrání buněčné membrány před oxidačním stresem a účinky volných radikálů. Údajně také zlepšuje hojení ran a podporuje činnost nervového systému. Bývá zničen během kuchyňské úpravy a při zpracování potravin, včetně zmrazení. V těle se ukládá do zásoby v tukové tkáni.
Zdroje: olejpšeničných klíčků, řepkový olej, máslo, mléko, burské oříšky, sója, salát, maso.

Vláknina

Vláknina jsou složky stravy, které nejsou rozkládány v trávicím systému. Dělí se na vlákninu rozpustnou a nerozpustnou. Vláknina je obsažena v ovoci a zelenině, obilovinách, zejména celozrnných výrobcích, a luštěninách. Hlavní úlohou vlákniny v organismu je její pozitivní vliv na trávení. Přispívá ke zvýšení objemu stolice, k lepšímu pohybu střev a průchodu potravy zažívacím traktem. Přirozeně ji obsahuje ovoce, zelenina, obiloviny, luštěniny.