Nemléčné kašičky

Nemléčné kašičky představují v rámci smíšené stravy vašeho kojence jedno z hlavních jídel. Vhodné jsou také pro děti se zvýšeným rizikem vzniku alergie na bílkovinu kravského mléka.

Výhodou je také to, že je lze připravovat z jakéhokoliv druhu mléka. Ať už z mateřského, hypoalergenního, či kojeneckého. Použít můžete i kojeneckou vodu.

Produkty z řady Nemléčné kašičky

Sunárek Nemléčné kašičky nabízejí vyvážené složení a pečlivě vybrané obiloviny, díky nimž jsou lehce stravitelné. Obsahují minerální látky, vápník a vitamin D, který je potřebný pro normální růst a vývin kostí u dětí. 

od uk.
4. měsíce
První kašička rýžová nemléčná

První kašička rýžová nemléčná

Složení

První kašička rýžová nemléčná

Hydrolyzovaná rýžová mouka 96 %, fruktooligosacharidy (FOS 2,8 %), minerální látky (uhličitan vápenatý, elementární železo), přírodní vanilkové aroma, vitaminy (C, niacin, E, B6, Thiamin (B1), A, kyselina listová, D).

 

Výživové údaje na 100 g prášku na 1 porci (30 g prášku +180 ml vody) ***% r.h.p. na 1 porci (30 g prášku +180 ml vody)
Energetická hodnota 1 608 kJ/ 379 kcal 482 kJ/114 kcal -
Tuky 1,5 g 0,5 g -
z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g 0,1 g -
Sacharidy 82 g 25 g -
z toho cukry 18 g 5,4 g -
Bílkoviny (rostlinné) 7,5 g 2,3 g -
Vláknina 3,9 g 1,2 g -
Sůl 0,03 g 0,01 g -
Vitaminy
Výživové údaje na 100 g prášku na 1 porci (30 g prášku +180 ml vody) ***% r.h.p. na 1 porci (30 g prášku +180 ml vody)
Vitamin A 375 μg 113 μg 28
Vitamin D 10 μg 3 μg 30
Vitamin B1 (Thiamin) 0,5 mg 0,15 mg 30
Vitamin B 6 0,3 mg 0,09 mg -
Niacin 8,5 mg NE 2,6 mg NE 28
Kyselina listová 70 μg 21 μg 21
Vitamin E 2,8 g mα-TE 0,8 mα-TE -
Vitamin C 30 mg 9 mg 36
Minerální látky
Výživové údaje na 100 g prášku na 1 porci (30 g prášku +180 ml vody) ***% r.h.p. na 1 porci (30 g prášku +180 ml vody)
Vápník 160 mg 48 mg
Železo 7,5 mg 2,3 mg 38

*r. h. p. referenční hodnota příjmu

Koupit na Feedo.cz
od uk.
6. měsíce
Medová kašička nemléčná multicereální

Medová kašička nemléčná multicereální

Složení

Medová kašička nemléčná multicereální

Hydrolyzovaná mouka z 8 cereálií 91 % (pšenice, celozrnná pšenice 30 %, kukuřice, rýže, oves, ječmen, žito, čirok, proso), med 7 %, minerální látky (uhličitan vápenatý, elementární železo), přírodní vanilkové aroma, vitaminy (C, niacin, E, B6, Thiamin (B1), A, kyselina listová, D).

 

Výživové údaje na 100 g prášku na 1 porci (30 g prášku +180 ml vody) ***% r.h.p. na 1 porci (30 g prášku +180 ml vody)
Energetická hodnota 1 600 kJ/ 378 kcal 480 kJ/113 kcal -
Tuky 2,3 g 0,7 g -
z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g 0,1 g -
Sacharidy 78 g 23 g -
z toho cukry 22 g 6,3 g -
Bílkoviny (rostlinné) 9 g 2,7 g -
Vláknina 5,3 g 1,5 g -
Sůl 0,03 g 0,01 g -
Vitaminy
Výživové údaje na 100 g prášku na 1 porci (30 g prášku +180 ml vody) ***% r.h.p. na 1 porci (30 g prášku +180 ml vody)
Vitamin A 375 μg 113 μg 28
Vitamin D 10 μg 3 μg 30
Vitamin B1 (Thiamin) 0,5 mg 0,15 mg 30
Vitamin B6 0,3 mg 0,09 mg -
Niacin 8,5 mg NE 2,6 mg NE 28
Kyselina listová 70 μg 21 μg 21
Vitamin E 2,8 g mα-TE 0,8 mα-TE -
Vitamin C 30 mg 9 mg 36
Minerální látky
Výživové údaje na 100 g prášku na 1 porci (30 g prášku +180 ml vody) ***% r.h.p. na 1 porci (30 g prášku +180 ml vody)
Vápník 160 mg 48 mg -
Železo 7,5 mg 2,3 mg 38

*r. h. p. referenční hodnota příjmu

Koupit na Feedo.cz
od uk.
6. měsíce
Ovocná kašička nemléčná multicereální

Ovocná kašička nemléčná multicereální

Složení

Ovocná kašička nemléčná multicereální

Hydrolyzovaná mouka z 8 cereálií 96 % (pšenice, celozrnná pšenice 30 %, kukuřice, rýže, oves, ječmen, žito, čirok, proso), sušené ovoce 3 % (banány, jablka, pomeranče), přírodní aromata, minerální látky (uhličitan vápenatý, elementární železo), vitaminy (C, niacin, E, B6, Thiamin (B1), A, kyselina listová, D).

 

Výživové údaje na 100 g prášku na 1 porci (30 g prášku +180 ml vody) ***% r.h.p. na 1 porci (30 g prášku +180 ml vody)
Energetická hodnota 1 606 kJ/ 379 kcal 482 kJ/114 kcal -
Tuky 2,3 g 0,7 g -
z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g 0,1 g -
Sacharidy 78 g 23 g -
z toho cukry 22 g 6,6 g -
Bílkoviny (rostlinné) 9 g 2,7 g -
Vláknina 5,3 g 1,6 g -
Sůl 0,03 g 0,01 g -
Vitaminy
Výživové údaje na 100 g prášku na 1 porci (30 g prášku +180 ml vody) ***% r.h.p. na 1 porci (30 g prášku +180 ml vody)
Vitamin A 375 μg 113 μg 28
Vitamin D 10 μg 3 μg 30
Vitamin B1 (Thiamin) 0,5 mg 0,15 mg 30
Vitamin B6 0,3 mg 0,09 mg -
Niacin 8,5 mg NE 2,6 mg NE 28
Kyselina listová 70 μg 21 μg 21
Vitamin E 2,8 g mα-TE 0,8 mα-TE -
Vitamin C 30 mg 9 mg 36
Minerální látky
Výživové údaje na 100 g prášku na 1 porci (30 g prášku +180 ml vody) ***% r.h.p. na 1 porci (30 g prášku +180 ml vody)
Vápník 160 mg 48 mg -
Železo 7,5 mg 2,3 mg 38

*r. h. p. referenční hodnota příjmu

Koupit na Feedo.cz

Návod k přípravě nemléčné kašičky

Slovník složení

Bílkoviny

Základní materiál sloužící k výstavbě tkání a buněk našeho těla a k jejich obnově. Důležitou roli hrají rovněž při imunitních reakcích (působí jako protilátky). Dále působí jako enzymy, hormony a další látky důležité pro správné fungování těla. Bílkoviny jsou potřebné pro růst, zachování a regeneraci buněk a tkání v organismu. Zvlášť důležitá je kvalita a množství bílkovin ve stravě. Obsahuje je mléko, mléčné bílkoviny, luštěniny, maso, vejce a ryby.

Sacharidy

Rychlý a snadno dostupný zdroj energie pro organismus. Na příjmu energie ze sacharidů je plně závislá funkce mozku. Hlavním sacharidem mateřského mléka a stejně tak mléčné kojenecké výživy je laktóza. Ta je také, kromě probiotické vlákniny (oligosacharidů), obsažena v počáteční mléčné výživě jako jediný sacharid (cukr). Sacharidy jsou také hlavním zdrojem energie v pokračovací a batolecí mléčné výživě.

Tuky

Nejbohatší zdroj energie a nezastupitelná složka buněčných membrán. Tuky jsou zdrojem esenciálních mastných kyselin a jsou důležité pro vstřebávání vitaminů rozpustných v tucích A, D, E, K. Slouží jako izolační vrstva organismu proti tepelným ztrátám. Dodávají stravě plnost a chuť. Z výživového a zdravotního hlediska by měly ve stravě tvořit 25 až 35 % s převahou rostlinných tuků nad živočišnými. Živočišné tuky obsahují většinou vyšší podíl nasycených mastných kyselin a mívají tuhou konzistenci. Rostlinné tuky mají vyšší podíl mono- a polynenasycených mastných kyselin. Označují se jako oleje a jsou tekuté.

Vláknina

Vláknina jsou složky stravy, které nejsou rozkládány v trávicím systému. Dělí se na vlákninu rozpustnou a nerozpustnou. Vláknina je obsažena v ovoci a zelenině, obilovinách, zejména celozrnných výrobcích, a luštěninách. Hlavní úlohou vlákniny v organismu je její pozitivní vliv na trávení. Přispívá ke zvýšení objemu stolice, k lepšímu pohybu střev a průchodu potravy zažívacím traktem. Přirozeně ji obsahuje ovoce, zelenina, obiloviny, luštěniny.