Ovocné kašičky s cereáliemi

Hotové Kašičky jsou určeny k okamžité konzumaci. Stačí je otevřít a spapat. Oceníte je v pohodlí domova a díky praktickému obalu a bezpečnostnímu uzávěru také na cestách.

Kašičky skvěle padnou do malých dětských ručiček, a navíc pomáhají trénovat zručnost, koordinaci pohybů a samostatnost.

Produkty z řady Ovocné kašičky s cereáliemi

Sunárek Ovocné kašičky s cereáliemi jsou určeny pro děti od ukončeného 6. měsíce. Obsahují hotové jídlo, takže stačí jen otevřít a spapat, případně je můžete ohřát v teplé vodní lázni. Kašičky můžete pohodlně skladovat při pokojové teplotě.

od uk.
6. měsíce
Kašička s cereáliemi banán a jahoda

Kašička s cereáliemi banán a jahoda

Více o produktu Koupit na Feedo.cz
od uk.
6. měsíce
Kašička s cereáliemi hruška a meruňka

Kašička s cereáliemi hruška a meruňka

Více o produktu Koupit na Feedo.cz
od uk.
6. měsíce
Kašička s cereáliemi jablko a borůvka

Kašička s cereáliemi jablko a borůvka

Více o produktu Koupit na Feedo.cz
od uk.
6. měsíce
Kašička s cereáliemi jablko a broskev

Kašička s cereáliemi jablko a broskev

Více o produktu Koupit na Feedo.cz
od uk.
6. měsíce
Kašička s cereáliemi mix ovoce

Kašička s cereáliemi mix ovoce

Více o produktu Koupit na Feedo.cz
od uk.
6. měsíce
novinka
Kašička s cereáliemi jablko a skořice

Kašička s cereáliemi jablko a skořice

Více o produktu Koupit na Feedo.cz

Sunárek kašička: Otevři a papej

Slovník složení

Bílkoviny

Základní materiál sloužící k výstavbě tkání a buněk našeho těla a k jejich obnově. Důležitou roli hrají rovněž při imunitních reakcích (působí jako protilátky). Dále působí jako enzymy, hormony a další látky důležité pro správné fungování těla. Bílkoviny jsou potřebné pro růst, zachování a regeneraci buněk a tkání v organismu. Zvlášť důležitá je kvalita a množství bílkovin ve stravě.

Zdroje: mléko, mléčné bílkoviny, luštěniny, maso, vejce a ryby.

Tuky

Nejbohatší zdroj energie a nezastupitelná složka buněčných membrán. Tuky jsou zdrojem esenciálních mastných kyselin a jsou důležité pro vstřebávání vitaminů rozpustných v tucích A, D, E, K. Slouží jako izolační vrstva organismu proti tepelným ztrátám. Dodávají stravě plnost a chuť. Z výživového a zdravotního hlediska by měly ve stravě tvořit 25 až 35 % s převahou rostlinných tuků nad živočišnými. Živočišné tuky obsahují většinou vyšší podíl nasycených mastných kyselin a mívají tuhou konzistenci. Rostlinné tuky mají vyšší podíl mono- a polynenasycených mastných kyselin. Označují se jako oleje a jsou tekuté.

Vitamin B1

Označuje se také jako thiamin. Je rozpustný ve vodě. Působí příznivě na nervový systém, proti únavě a zajišťuje správnou srdeční činnost. Thiamin se v lidském těle neukládá a jeho zásoba vydrží jen na 4 až 10 dnů. Proto musí být stále přítomen ve stravě.  V malém množství se vyskytuje v potravinách rostlinného i živočišného původu.

Zdroje: neloupané obiloviny, maso, pivovarské kvasnice, medořechy.

Vitamin C

Nezbytný k životu a udržení tělesného zdraví. Plní řadu důležitých funkcí. Citlivý je na teplo a oxidaci. Proto také při tepelném zpracování (včetně ohřevu v mikrovlnné troubě) potravin dochází k jeho velkým úbytkům. Šetrnější je dušení v páře. Vitamin C je potřebný pro metabolismus aminokyselin, čímž se podílí na syntéze kolagenu, a pro tkáňové dýchání. Podporuje vstřebávání železa, stimuluje tvorbu bílých krvinek, vývoj kostí, zubů a chrupavek. Podporuje růst, přispívá k energetickému metabolismu a normální psychické činnosti. Důležitý je i pro nervovou soustavu a chrání buňky před oxidativním stresem.