Speciální kojenecká mléka

Řada Sunar Expert byla speciálně vyvinuta pro děti se specifickými výživovými potřebami. Určena je zejména těm, kteří trpí potížemi s ublinkáváním, častými zácpami a břišními kolikami nebo mají zvýšené riziko vzniku nejrůznějších alergií.

 

Kojení je pro kojence nejlepší způsob výživy.
Potravina pro zvláštní lékařské účely.

od
0. měsíce
novinka
Ublinkávání, břišní koliky a zácpy

Ublinkávání, břišní koliky a zácpy

U dětí se zažívacími potížemi se zejména v prvních měsících života mohou objevovat bolestivé břišní koliky, zácpy a také časté ublinkávání. Speciálně pro ně jsme vyvinuli Sunar Expert AR & Comfort s unikátní recepturou.

Složení

Ublinkávání, břišní koliky a zácpy

Odtučněné mléko, maltodextrin, rostlinné oleje s beta palmitátem (palmový, sójový, slunečnicový), smetana (obsahuje mléčný tuk) 18%, laktóza (z mléka), koncentrát syrovátkové bílkoviny (z mléka), galaktooligosacharidy (GOS) (z laktózy z mléka), karubin, rybí olej, emulgátor: sójový lecitin, L-askorban sodný, olej z Mortierella alpina, uhličitan vápenatý, chlorid draselný, chlorid cholinu, hydroxid draselný, taurin, hydroxid vápenatý, draselné soli kyseliny citronové, inositol, vápenaté soli kyseliny orthofosforečné, síran železnatý, síran hořečnatý, cytidin 5´-monofosforečnan sodný (CMP), DL - alfa tokoferyl acetát, L-karnitin, uridin 5´-monofosforečnan sodný (UMP), síran zinečnatý, retinyl acetát, cholekalciferol, adenosin 5´-monofosforečnan sodný (AMP), guanosin 5´-monofosforečnan sodný (GMP) 5´-monofosfát sodný (GMP), D-pantothenát vápenatý, inosin 5´-monofosforečnan sodný (IMP) , nikotinamid, síran měďnatý, pyridoxin hydrochlorid, fytomenadion, thiamin hydrochlorid, kyanokobalamin, riboflavin, jodid draselný, kyselina listová, síran manganatý, seleničitan sodný, D-biotin.

Průměrná výživová hodnota výrobku Na 100 g prášku Na 100 ml (90 ml vody + 13 g prášku)
Energetická hodnota 2101 kJ/503 kcal 273 kJ/65 kcal
Tuky 27 g 3,5 g
– z toho nasycené mastné kyseliny 11,0 g 1,4 g
– z toho kyselina linolová 4 730 mg 615 mg
– kyselina α-linolenová 460 mg 60 mg
- kyselina dokosahexaenová (DHA) 53 mg 6,9 mg
- kyselina arachidonová 53 mg 6,9 mg
Sacharidy 52 g 6,8 g
– z toho cukry 27 g 3,5 g
Vláknina 4,8 g 0,6 g
Mléčné bílkoviny 11 g 1,4 g
Syrovátková bílkovina 6,5 g 0,8 g
Kasein 4,3 g 0,6 g
Sůl 0,3 g 0,04 g
Vitaminy
Průměrná výživová hodnota výrobku Na 100 g prášku Na 100 ml (90 ml vody + 13 g prášku)
Vitamin A 385 μg RE 50,1 μg RE
Vitamin D3 9,2 μg 1,2 μg
Vitamin E 6,2 mg α-TE 0,81 mg α-TE
Vitamin K1 23 μg 3 μg
Vitamin C 85 mg 11 mg
Vitamin B1 (Thiamin) 0,4 mg 0,052 mg
Vitamin B2 (Riboflavín) 0,7 mg 0,091 mg
Niacin 4,4 mg NE 0,57 mg NE
Vitamin B6 400 μg 52 μg
Kyselina listová 55,4 μg 7,2 μg
Vitamin B12 1,2 μg 0,16 μg
Biotin 9,5 μg 1,2 μg
Kyselina pantothenová 2500 μg 325 μg
Minerální látky
Průměrná výživová hodnota výrobku Na 100 g prášku Na 100 ml (90 ml vody + 13 g prášku)
Na 120 mg 16 mg
K 462 mg 60,1 mg
Cl 308 mg 40 mg
Ca 338 mg 43,9 mg
P 200 mg 26 mg
Mg 30,8 mg 4 mg
Fe 3,1 mg 0,4 mg
Zn 3,1 mg 0,4 mg
Cu 310 μg 40 μg
Mn 31 μg 4 μg
F < 503 μg < 65 μg
Se 12 μg 1,5 μg
I 76,9 μg 10 μg
Cr 10 μg 1,3 μg
Mo 20 μg 2,6 μg
Nukleotidy 24 mg 3,1 mg
AMP 3,6 mg 0,5 mg
CMP 11,6 mg 1,5 mg
GMP 2,3 mg 0,3 mg
IMP 1,6 mg 0,2 mg
UMP 4,9 mg 0,6 mg
Další důležité látky
Průměrná výživová hodnota výrobku Na 100 g prášku Na 100 ml (90 ml vody + 13 g prášku)
Cholin 58 mg 7,5 mg
Inositol 31 mg 4 mg
Taurin 35 mg 4,6 mg
L-karnitin 7,5 mg 1 mg
Další výživové údaje
Průměrná výživová hodnota výrobku Na 100 g prášku Na 100 ml (90 ml vody + 13 g prášku)
Laktóza 26 g 3,3 g
Galaktooligosacharidy 2,3 g 0,3 g
Koupit online Více info
od
0. měsíce
novinka
Riziko vzniku alergie

Riziko vzniku alergie

Alergie se bohužel nevyhýbají ani našim nejmenším. Pro děti, které mají genetické dispozice k jejímu rozvoji, je tu speciální kojenecké mléko Sunar Expert HA.

Složení

Riziko vzniku alergie

Laktóza (z mléka), rostlinné oleje (sójový, kokosový, slunečnicový s vysokým obsahem kyseliny olejové, palmový), hydrolyzovaná syrovátková bílkovina (z mléka), maltodextrin, alaktooligosacharidy (z laktózy), emulgátor: estery mono- a diglyceridů mastných kyselin s kyselinou citronovou, sójový lecithin, minerální látky (orthofosforečnan vápenatý, citronan hořečnatý, chlorid draselný, hydroxid vápenatý, citronan vápenatý, orthofosforečnan disodný, uhličitan vápenatý, chlorid vápenatý, citronan draselný, síran železnatý, síran zinečnatý, síran měďnatý, síran manganatý, jodid draselný, seleničitan sodný), vitaminy (L-askorban sodný, DL-alfa tokoferylacetát, retinylacetát, nikotinamid, cholekalciferol, D-pantothenát vápenatý vápníka, kyanokobalamin, fytomenadion, thiamin hydrochlorid, riboflavin, pyridoxin hydrochlorid, kyselina listová, D-biotin), rybí olej, olej z Mortierella alpina, chlorid cholinu, nukleotidy (sodná sůl cytidin 5’monofosfátu, sodná sůl uridin 5’monofosfátu, sodná sůl adenosin 5’monofosfátu, sodná sůl guanosin 5’monofosfátu, sodná sůl inosin 5’monofosfátu), L-karnitin, taurin, inositol. Složení se vztahuje k sušenému stavu potraviny.

Průměrná výživová hodnota výrobku Na 100 g prášku Na 100 ml (90 ml vody + 14 g prášku)
Energetická hodnota 2 044 kJ/488 kcal 286 kJ/68 kcal
Tuky 25 g 3,6 g
– z toho nasycené mastné kyseliny 8,6 g 1,2 g
– z toho kyselina linolová 3 601 mg 504 mg
– kyselina α-linolenová 480 mg 67 mg
- kyselina dokosahexaenová (DHA) 50 mg 6,9 mg
- kyselina arachidonová 50 mg 6,9 mg
Sacharidy 54 g 7,6 g
– z toho cukry 47 g 6,5 g
Vláknina 2,1 g 0,3 g
Mléčné bílkoviny 11 g 1,5 g
Sůl 0,36 g 0,05 g
Vitaminy
Průměrná výživová hodnota výrobku Na 100 g prášku Na 100 ml (90 ml vody + 14 g prášku)
Vitamin A 523 μg RE 73,2 μg RE
Vitamin D3 7,8 μg 1,1 μg
Vitamin E 5,2 mg α-TE 0,73 mg α-TE
Vitamin K1 52 μg 7,3 μg
Vitamin C 52 mg 7,3 mg
Vitamin B1 (Thiamin) 0,5 mg 0,07 mg
Vitamin B2 (Riboflavín) 0,8 mg 0,1 mg
Niacin 5,2 mg 0,73 mg
Vitamin B6 0,5 mg 0,07 mg
Kyselina listová 78 μg 10,9 μg
Vitamin B12 2,1 μg 0,29 μg
Biotin 16 μg 2,2 μg
Kyselina pantothenová 2,3 mg 0,3 mg
Minerální látky
Průměrná výživová hodnota výrobku Na 100 g prášku Na 100 ml (90 ml vody + 14 g prášku)
Na 144 mg 20 mg
K 484 mg 67,8 mg
Cl 337 mg 47,2 mg
Ca 386 mg 54 mg
P 222 mg 31,1 mg
Mg 48,4 mg 6,8 mg
Fe 3,5 mg 0,5 mg
Zn 4,1 mg 0,6 mg
Cu 368 μg 52 μg
Mn 178 μg 25 μg
F < 488 μg < 68 μg
Se 12 μg 1,6 μg
I 85,8 μg 12 μg
Cr 3,2 μg 0,5 μg
Mo 5 μg 0,7 μg
Nukleotidy 23,2 mg 3,2 mg
Další důležité látky
Průměrná výživová hodnota výrobku Na 100 g prášku Na 100 ml (90 ml vody + 14 g prášku)
Cholin 42 mg 5,9 mg
Inositol 26 mg 3,7 mg
Taurin 37 mg 5,1 mg
L-karnitin 7,7 mg 1,1 mg
Další výživové údaje
Průměrná výživová hodnota výrobku Na 100 g prášku Na 100 ml (90 ml vody + 14 g prášku)
Laktóza 44 g 6,2 g
Galaktooligosacharidy 2,1 g 0,3 g
Osmolarita 239 mOsm/l
Koupit online Více info

Ublinkávání, břišní koliky a zácpy

Sunar Expert AR & Comfort jako jediný na trhu zajišťuje komplexní řešení nejčastějších problémů kojenců trpících ublinkáváním, kojeneckými kolikami a zácpou. To vše díky obsahu přírodní vlákniny karubin, která zahušťuje obsah žaludku a tím snižuje ublinkávání. Přítomnost speciální složky tuku Infat, GOS a snížený obsah laktózy pak přispívají k měkčí konzistenci stolice a spokojenému bříšku.

Koupit online

Benefity Sunaru Expert AR & Comfort

Sunar Expert AR & Comfort obsahuje významné látky, které jsou přirozeně obsažené v mateřském mléce.

Infat (Beta-palmitát)

Infat (Beta-palmitát)

Přispívá k měkčí konzistenci stolice a spokojenému bříšku miminka.
GOS - prebiotická vláknina

GOS - prebiotická vláknina

Speciální látky galaktooligosacharidy jsou využívány střevní mikroflórou a společně s mléčným tukem přispívají ke spokojenému bříšku.
Laktóza

Laktóza

Nižší množství laktózy přispívá ke snížení tvorby střevních plynů při trávení a tím i ke klidnějšímu bříšku.

Riziko vzniku alergie

Speciální kojenecká výživa určená pro děti s rizikem vzniku alergie. Podstatou Sunaru Expert HA je speciálně upravená syrovátková bílkovina, která je částečně hydrolyzovaná neboli naštěpená. Tím je snížena její alergenicita a přispívá tak ke snížení vzniku alergií, zejména pak na bílkovinu kravského mléka.

Koupit online

Benefity Sunaru Expert HA

Sunar Expert HA obsahuje významné látky, které jsou přiloženě obsažené v mateřském mléce.

Štěpená bílkovina

Štěpená bílkovina

Snižuje rizika vzniku alergie na bílkovinu kravského mléka.
GOS - prebiotická vláknina

GOS - prebiotická vláknina

Speciální látky galaktooligosacharidy jsou využívány střevní mikroflórou a společně s mléčným tukem přispívají ke spokojenému bříšku.
Nukleotidy

Nukleotidy

Látky, které jsou nezbytnou součástí mateřského mléka.
DHA a ARA

DHA a ARA

Látky, které přispívají k rozvoji mozku a oční sítnice.

Slovník složení

ARA - kyselina arachidonová

Patří mezi omega 6 polynenasycené mastné kyseliny, které jsou pro tělo nepostradatelné, a proto musí být přijímány potravou. Kyselina arachidonová je nezbytná zejména pro malé děti a je významnou složkou buněčných membrán a důležitou mastnou kyselinou lidského mozku. U dětí hraje hlavní roli v rozvoji mozku a oční sítnice. Je obsažena v mateřském mléce, a proto se přidává i do kojenecké výživy.

Zdroje: rostlinné oleje, olej z Mortierella alpina, vejce, vnitřnosti, hovězí maso, mléčné výrobky.

Beta-palmitát

Složka tuků složená z triacylglycerolu a mastných kyselin. Je důležitou součástí mléčného tuku mateřského mléka. Přispívá k lepšímu trávení tuků a tím i spokojenému bříšku. V poslední době se z důvodu přiblížení se složení mateřského mléka přidává i do kojenecké výživy.

DHA neboli kyselina dokosahexaenová

Patří mezi esenciální omega 3 polynenasycené mastné kyseliny. Esenciální znamená, že ačkoli jsou pro organismus velmi důležité, nedokáže si je sám v dostatečném množství vytvořit, proto by měly být pravidelně a v dostatečném množství přijímány stravou. Omega 3 mastné kyseliny jsou v poměrně značném množství zastoupeny v mozku a oční sítnici a přispívají tak k jejich správnému vývoji a funkci. U dětí jsou velmi důležité ve fázi růstu a vývoje, a proto se přidávají i do kojenecké výživy. Mezi její přirozené zdroje patří mořské plnotučné ryby, mořští živočichové, korýši, rybí olej, lněný olej, lněná semínka.

GOS – rozpustná vláknina

Galaktooligosacharidy jsou často označovány také jako prebiotická vláknina. Podporují správnou střevní mikroflóru a tím přispívají ke spokojenému bříšku miminek. Je to třetí nejzastoupenější složka mateřského mléka, a tak by měla být součástí každé kvalitní kojenecké výživy.

Laktóza

Označuje se jako mléčný cukr, nachází se zejména v mléce, kde je nejzastoupenější sacharidovou složkou. V organismu se díky enzymu laktáza štěpí na jednoduché cukry neboli monosacharidy. Ty se pak dostávají do krevního oběhu, kde slouží jako okamžitý zdroj energie. Lidé, kteří mají sníženou funkci laktázy, mívají problémy s trávením laktózy zejména po konzumaci mléka. Nestrávená nebo jen částečně strávená laktóza se následně dostává do tlustého střeva, kde slouží jako potrava pro bakterie. Rozkladem laktózy bakteriemi se pak tvoří plyny, což následně způsobuje obtíže, nadýmání, bolestni břicha a eventuálně průjmy. Alternativou pro lidi s laktózovou intolerancí je pak konzumace bezlaktózového mléka. Lidé s laktózovou intolerancí by měli sledovat složení výrobků, jelikož laktóza je často přidávána do potravin.

Zdroje: mléko, mléčné výrobky a potraviny, do kterých se přidává laktóza.

Mléčný tuk

Klíčová složka mateřského mléka s vysokým obsahem mastných kyselin. Mléčný tuk je zdrojem energie a vitaminů A, D, E a K. Obsahuje řadu bioaktivních látek, které se vyskytují zejména v jeho vrchní vrstvě, tzv. lipo-proteinové membráně (MFMG). Společnosti Hero se podařilo vyvinout unikátní recepturu s obsahem mléčného tuku. Ten naleznete ve všech našich produktových řadách.

Nukleotidy

Všudypřítomné sloučeniny v buňkách všech živých organismů. Hrají klíčovou roli ve všech biologických procesech. Jsou základní stavební jednotkou nukleových kyselin DNA (deoxyribonukleová kyselina), která je nezbytná při procesu dělení buněk, a RNA (ribonukleová kyselina), jež je nezbytná pro tvorbu bílkovin. Pořadí jednotlivých nukleotidů v řetězci určuje zápis genetické informace. DNA a RNA se také podílí na přenosu dědičné informace.

Jejich obsah v mateřském mléce je poměrně vysoký. K jeho snižování dochází v období kojení. Mezi nejčastější nukleotidy, které se rovněž přidávají do kojenecké výživy, patří:

 

  • UMP - uridin monofosfát
  • CMP - cytidin monofosfát
  • AMP - adenosin monofosfát
  • GMP - guanosin monofosfát
  • IMP - inosin monofosfát.

 

Ukazuje se pozitivní vliv nukleotidů na zdraví dětí, zejména vliv na metabolismus tuků, podporu imunitního systému, růst tkání, jejich vývoj a regeneraci. Důležitou roli tedy hrají především u rychle rostoucího organismu novorozence.

Syrovátková bílkovina

Syrovátka je bílkovina, která je součástí mléka. V kravském mléce tvoří 20 % bílkovin a v mateřském pak 60 až 80 %. Z toho důvodu se u kojeneckých mlék upravuje/snižuje obsah kaseinu, a naopak se navyšuje podíl syrovátkové bílkoviny. V kyselém prostředí se nesráží. Obsahuje řadu vitaminů a minerálních látek. Syrovátka obsahuje ve vyváženém poměru všechny potřebné - esenciální aminokyseliny. Přispívá k obnově střevní mikroflóry. Organismem je velmi dobře využitelná.

Zdroje: mléko, mléčné výrobky.