Do ručičky 100% ovoce

Svěží ovocná svačinka s obsahem toho nejlepšího z přírody. Vyrobena je ze 100% ovoce, které je pěstováno speciálně pro malé děti. Sklízí se ručně až tehdy, kdy je skutečně zralé. Ovoce je tak přirozeně sladké a šťavnaté a není ho potřeba doslazovat cukrem.

V průběhu výroby Sunárek navíc prochází 750 kontrolami, aby tak dostál přísným požadavkům, které jsou kladeny na zdravou dětskou výživu.

Produkty z řady Sunárek Do ručičky 100% ovoce

Sunárek 100% ovocné příkrmy Do ručičky jsou určeny pro děti od ukončeného 4. měsíce. Skvěle se hodí jako dopolední či odpolední svačinka doma, na procházce a také na cestách.

od uk.
4. měsíce
novinka
Sunárek Do ručičky jablko

Sunárek Do ručičky jablko

Více o produktu
od uk.
4. měsíce
Sunárek Do ručičky meruňka

Sunárek Do ručičky meruňka

Více o produktu
od uk.
4. měsíce
Sunárek Do ručičky jahoda

Sunárek Do ručičky jahoda

Více o produktu
od uk.
4. měsíce
Sunárek Do ručičky hruška

Sunárek Do ručičky hruška

Více o produktu
od uk.
4. měsíce
Sunárek Do ručičky banán

Sunárek Do ručičky banán

Více o produktu
od uk.
4. měsíce
Sunárek Do ručičky borůvka

Sunárek Do ručičky borůvka

Více o produktu

To nejlepší z přírody

Slovník složení

Sacharidy

Rychlý a snadno dostupný zdroj energie pro organismus. Na příjmu energie ze sacharidů je plně závislá funkce mozku. Hlavním sacharidem mateřského mléka a stejně tak mléčné kojenecké výživy je laktóza. Ta je také, kromě probiotické vlákniny (oligosacharidů), obsažena v počáteční mléčné výživě jako jediný sacharid (cukr). Sacharidy jsou také hlavním zdrojem energie v pokračovací a batolecí mléčné výživě.

Vitamin C

Nezbytný k životu a udržení tělesného zdraví. Plní řadu důležitých funkcí. Citlivý je na teplo a oxidaci. Proto také při tepelném zpracování (včetně ohřevu v mikrovlnné troubě) potravin dochází k jeho velkým úbytkům. Šetrnější je dušení v páře. Vitamin C je potřebný pro metabolismus aminokyselin, čímž se podílí na syntéze kolagenu, a pro tkáňové dýchání. Podporuje vstřebávání železa, stimuluje tvorbu bílých krvinek, vývoj kostí, zubů a chrupavek. Podporuje růst, přispívá k energetickému metabolismu a normální psychické činnosti. Důležitý je i pro nervovou soustavu a chrání buňky před oxidativním stresem.

Vitaminy

Patří mezi esenciální (nepostradatelné) složky výživy a organismus si je neumí vytvořit sám. Proto musí být součástí pestré stravy. Důležité jsou pro zdravý růst a vývoj organismu. Hrají zásadní roli v procesu trávení a metabolismu makronutrientů. Jsou zodpovědné za biochemické reakce, které v organismu probíhají. Každý vitamin má svojí nezastupitelnou specifickou funkci a nemůže být nahrazen jiným vitaminem či látkou. Vitaminy se dělí do dvou skupin podle rozpustnosti na vitaminy rozpustné v tucích (A, D, E a K) a rozpustné ve vodě, mezi něž se řadí vitaminy skupiny C, B až B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B6, B12, kyselina pantothenová, niacin, biotin a kyselina listová.

Vláknina

Vláknina jsou složky stravy, které nejsou rozkládány v trávicím systému. Dělí se na vlákninu rozpustnou a nerozpustnou. Vláknina je obsažena v ovoci a zelenině, obilovinách, zejména celozrnných výrobcích, a luštěninách. Hlavní úlohou vlákniny v organismu je její pozitivní vliv na trávení. Přispívá ke zvýšení objemu stolice, k lepšímu pohybu střev a průchodu potravy zažívacím traktem. Přirozeně ji obsahuje ovoce, zelenina, obiloviny, luštěniny.

Zeptejte se nás

Neváhejte se našich specialistů zeptat na cokoliv z oblasti výživy a stravování.

Položit dotaz