Sunárek s tvarohem nebo jogurtem

Sunárek s tvarohem nebo jogurtem je výborná svačinka na doma a díky praktickému balení s bezpečnostním uzávěrem také na cesty. Lahodná chuť tvarohu a jemnost jogurtu navíc promění vaše děti v hotové andílky.

Produkty z řady Sunárek Do ručičky s tvarohem nebo jogurtem

Svačinka určená pro děti od ukončeného 12. měsíce. Tvarohová verze obsahuje bílkoviny nezbytné pro zdravý vývoj dětí a jogurtová varianta pak vápník, který významně napomáhá k vývinu a růstu kostí. Bez přidaných konzervačních látek, umělých aromat a barviv. Můžete je pohodlně skladovat při pokojové teplotě.

od uk.
12. měsíce
Sunárek Do ručičky ovoce s chutí jogurtu

Sunárek Do ručičky ovoce s chutí jogurtu

Složení

Sunárek Do ručičky ovoce s chutí jogurtu

Jogurt pasterizovaný po fermentaci 80 %, ovocná složka 10 % (pomerančová šťáva z koncentrátu 6 %, banánové pyré 1 %, jablečné pyré 3 %), cukr, kukuřičný škrob, přírodní aroma.

 

Výživové údaje na 100 g výrobku % r.h.p.** na 100 g výrobku
Energetická hodnota 365 kJ / 87 kcal -
Tuky 2,7 g -
z toho nasycené mastné kyseliny 1,6 g -
Sacharidy 13 g -
z toho cukry 9,5 g -
Bílkoviny 2,6 g -
Sůl 0,03 g -
Minerální látky
Výživové údaje na 100 g výrobku % r.h.p.** na 100 g výrobku
Vápník 80 mg 20

**referenční hodnota příjmu

Koupit na Feedo.cz
od uk.
12. měsíce
Sunárek Do ručičky banán s chutí jogurtu

Sunárek Do ručičky banán s chutí jogurtu

Složení

Sunárek Do ručičky banán s chutí jogurtu

Jogurt pasterizovaný po fermentaci 80 %, banánové pyré 7 %, cukr, kukuřičný škrob, přírodní aroma.

 

Výživové údaje na 100 g výrobku % r.h.p.**
Energetická hodnota 362 kJ / 86 kcal -
Tuky 2,8 g -
z toho nasycené mastné kyseliny 1,6 g -
Sacharidy 12,5 g -
z toho cukry 9,5 g -
Bílkoviny 2,7 g -
Sůl 0,03 g -
Minerální látky
Výživové údaje na 100 g výrobku % r.h.p.**
Vápník 80 mg 20

**referenční hodnota příjmu

Koupit na Feedo.cz
od uk.
12. měsíce
Sunárek Do ručičky meruňka s tvarohem

Sunárek Do ručičky meruňka s tvarohem

Složení

Sunárek Do ručičky meruňka s tvarohem

Směs ovoce 70 % (jablečné pyré, broskvové pyré, pomerančová šťáva z koncentrátu, banánové pyré, meruňkové pyré 5 %, tvaroh 25 %, cukr, kukuřičný škrob, citrónová šťáva z koncentrátu, přírodní aroma.

 

Výživové údaje na 100 g výrobku
Energetická hodnota 341 kJ / 81 kcal
Tuky 2,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,3 g
Sacharidy 12,4 g
z toho cukry 11 g
Bílkoviny 2,5 g
Sůl 0,03 g
Koupit na Feedo.cz
od uk.
12. měsíce
Sunárek Do ručičky jahoda s tvarohem

Sunárek Do ručičky jahoda s tvarohem

Složení

Sunárek Do ručičky jahoda s tvarohem

Směs ovoce 70 % (jahodové pyré 30 %, jablečné pyré, hroznová šťáva z koncentrátu, tvaroh 25 %, cukr, kukuřičný škrob, koncentrát z černé mrkve, koncentrát z černého rybízu, citrónová šťáva z koncentrátu, přírodní aroma.

 

Výživové údaje na 100 g výrobku
Energetická hodnota 359 kJ / 85 kcal
Tuky 2,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,3 g
Sacharidy 13,7 g
z toho cukry 12 g
Bílkoviny 2,4 g
Sůl 0,03 g
Koupit na Feedo.cz

Sunárek. To dá rozum, děti!

Slovník složení

Bílkoviny

Základní materiál sloužící k výstavbě tkání a buněk našeho těla a k jejich obnově. Důležitou roli hrají rovněž při imunitních reakcích (působí jako protilátky). Dále působí jako enzymy, hormony a další látky důležité pro správné fungování těla. Bílkoviny jsou potřebné pro růst, zachování a regeneraci buněk a tkání v organismu. Zvlášť důležitá je kvalita a množství bílkovin ve stravě. Obsahuje je mléko, mléčné bílkoviny, luštěniny, maso, vejce a ryby.

Sacharidy

Rychlý a snadno dostupný zdroj energie pro organismus. Na příjmu energie ze sacharidů je plně závislá funkce mozku. Hlavním sacharidem mateřského mléka a stejně tak mléčné kojenecké výživy je laktóza. Ta je také, kromě probiotické vlákniny (oligosacharidů), obsažena v počáteční mléčné výživě jako jediný sacharid (cukr). Sacharidy jsou také hlavním zdrojem energie v pokračovací a batolecí mléčné výživě.

Tuky

Nejbohatší zdroj energie a nezastupitelná složka buněčných membrán. Tuky jsou zdrojem esenciálních mastných kyselin a jsou důležité pro vstřebávání vitaminů rozpustných v tucích A, D, E, K. Slouží jako izolační vrstva organismu proti tepelným ztrátám. Dodávají stravě plnost a chuť. Z výživového a zdravotního hlediska by měly ve stravě tvořit 25 až 35 % s převahou rostlinných tuků nad živočišnými. Živočišné tuky obsahují většinou vyšší podíl nasycených mastných kyselin a mívají tuhou konzistenci. Rostlinné tuky mají vyšší podíl mono- a polynenasycených mastných kyselin. Označují se jako oleje a jsou tekuté.

Vápník

Nejčastěji zastoupený minerál v našem těle, zejména pak v kostech a zubech. Jeho nízký příjem ve stravě dětí má negativní dopad na mineralizaci kostí. Velký význam hraje i pro zajištění svalové činnosti, srdeční akce a přenos nervového vzruchu. Vápník přirozeně obsahuje mléko, mléčné výrobky, listová zelenina, luštěniny.